Je i váš kuchyňský dřez matný a bez života? Pak byste měli vyzkoušet trik s olejem. Ukážeme vám, jak to funguje.
Každý, kdo někdy čistil kuchyň – což je pravděpodobně každý – ví: Kuchyňský dřez často vyžaduje zvláštní péči. Zejména u nerezové oceli se rychle hromad vodní kámen, zbytky vody nebo matně šedý film. A i po vyčištění někdy chybí požadovaný lesk.
Osvědčené domácí prostředky, jako je jedlá soda nebo kyselina citronová – klasika z babiččina úklidového repertoáru – pomáhají proti vodnímu kameni. Pokud ale dřez prostě vypadá matně, zdá se, že dobré rady se těžko hledají.
Naštěstí ne! Protože i na tento problém existuje jednoduchý trik – a téměř jistě už máte ten správný domácí prostředek ve spíži. S ním můžete svůj dřez během chvilky znovu rozzářit.
Čištění kuchyňského dřezu: Olej vytváří lesklé povrchy
Nerezové dřezy jsou v kuchyni klasikou. Skvrny od vody a vodního kamene se však rychle stanou viditelnými. Navíc dřez po krátké době vypadá matně a bez života. Je to opravdová výzva, jak takový dřez udržet v perfektním stavu.
Obvykle pomáhá jen každodenní čištění a leštění. To se ale brzy změní. Podle babičky to dokáže domácí prostředek, který máme všichni doma.
Zázračným lékem, který má vašemu dřezu dodat dlouhotrvající lesk, je olej.
Nezáleží na tom, zda používáte dětský olej, olivový olej nebo obyčejný slunečnicový olej. Určitě jeden z nich máme ve spíži.
Čištění dřezu krok za krokem: Vetřete, setřete, vyleštěte
Triky s olejem, jak dosáhnout lesku dřezu, jsou velmi jednoduché:
- Dřez vyčistěte běžnými čisticími prostředky, jedlou sodou nebo octem, abyste odstranili vodní kámen a další skvrny.
- Dřez dobře opláchněte a osušte.
- Vezměte suchý hadřík z mikrovlákna a do dřezu vetřete jednu nebo dvě kapky oleje.
- Poté dřez důkladně vyleštěte – můžete současně vyleštit i kohoutky.
Efekt perliček: Ochrana a lesk v jednom
Nejlepší na tom je, že olej vytváří efekt perliček, takže se nové kapky vody nebudou lepit na dřez.
Výsledek? Dřez zůstane déle čistý, lesklý a bez usazenin.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.